Stil et spørgsmål
HundeVi samarbejder med de bedste kenneler KatteEget opdræt af siameser og burmeser GnavereVores Gnavere har de bedste vilkår FugleKom og se kæmpestore voliere KrybdyrStort udvalg af forskellige gekkoer

Ørkenterrariet

En skink har gravet sig ned i sandet i ørkenterrariet

Vælg et terrarie med en stor bundflade. Der anbringes et varmekabel i bunden med termostatstyring. Lad ikke varmekablet fylde mere end halvdelen af terrariet. Dyrene kan så selv vælge den temperatur, der passer dem bedst. Bundlaget kan være fint akvariegrus blandet med sphagnum og lidt sand. Dekorer gerne med trærødder, flade sten, bark. Sten og sandflader bør dog dominere denne biotop. En halv urtepotte, eller en lille huleopbygning af flade sten kan give dyrene mulighed for at søge skjul - og taget af hulen kan bruges som solterrasse.

Placer en varmelampe lige over denne plads. Her udover bør der anvendes lysstofrør som ekstra lyskilde. Lad lyset brænde 12 - 14 timer. De planter, du vælger, skal stå langt væk fra varmelegemet. Det skal naturligvis være arter, der kan tåle tørke, og her kan nævnes eksempelvis euphorbia-arter. Spørg om råd hos dyrehandleren, og kig en gang i et stueplanteleksikon.

Varmen bør om dagen være 36 grader på det varmeste sted i terrariet og 25 grader på det koldeste. Nattemperaturen bør være cirka 18-20 grader. Luftfugtigheden skal være lav, og der bør sikres en god udluftning.

Dyrene kan eksempelvis være leopardgekkoer eller nogle af de mange skinker.

reklame