Stil et spørgsmål
HundeVi samarbejder med de bedste kenneler KatteEget opdræt af siameser og burmeser GnavereVores Gnavere har de bedste vilkår FugleKom og se kæmpestore voliere KrybdyrStort udvalg af forskellige gekkoer

På ferie med katten
Skal katten med på ferie?

Har du besluttet dig for at tage din kat med på ferie til udlandet, så er der flere ting, du skal tage hensyn til.

Der er generelle indførselsregler til de forskellige lande, uanset rejseform. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvilke regler der gælder for præcist det land du rejser til. Check det i god tid før rejsen, da der er nogle lande der kræver vaccinationer, mærkning, ormekure og dokumentationer og eventuelt legaliseringsstempling af det hele. Er du i tvivl så kontakt din dyrlæge. Check også om der er specielle regler for genindførsel til Danmark når du skal have katten med hjem igen.

Læs mere om reglerne på fødevaredirektoratets hjemmeside www.foedevaredirektoratet.dk

Desuden er der pr. 1. oktober 2004 indført et såkaldt kæledyrspas som man skal have, og skal medbringe på rejsen, hvis man ønsker at have sit dyr med på rejse i EU. Passet gælder for hund, kat og fritte.

I passet findes oplysninger om:

1. Ejeren af dyret
2. Beskrivelse af dyret
3. Identifikation af dyret enten ved mikrochip eller tatovering
4. Vaccination mod rabies
5. Undersøgelse for rabiesantistoffer
6. Flåtbehandling
7. Behandling mod echinococcer – rævens bændelorm
8. Andre vaccinationer, f.eks. hundesyge
9. Klinisk undersøgelse, hvor dyrlægen kan attestere, at dyret er egnet til transport
10. Legalisering, hvor en kompetent myndighed kan attestere
11. Diverse

Der findes dog stadig specielle regler for Sverige, Norge, Storbritanien, Irland og Malta.

Hvis du skal rejse med fly er der også nogle regler. Eksempelvis skal katten transporteres i et godkendt transportbur – max. Størrelse er hos SAS 40 x 25 x 23 cm, og max vægt 8 kg. Et bur i denne størrelse kan transporteres i flykabinen med ledsager. Man kan også få katten transporteret i et opvarmet lastrum uden ledsager. Vær opmærksom på at der kan være forskellige regler for de forskellige luftfartsselskaber, spørg dig for når du bestiller billetter.

Du kan læse meget mere om transport af kat med fly på www.dyrlaegevagten.dk.

Rejser du med tog gælder der andre regler. Disse regler udformes af de forskellige togselskaber, derfor vil det være nødvendigt at indhente oplysninger samme sted som man bestiller billetterne.

Kører du i din egen bil, skal du kun være opmærksom på de generelle regler, men tænk over at der bliver meget varmt bag i en bil, hvis du skal holde i kø på de Europæiske motorveje. Lad aldrig katten blive alene i bilen, der kan pludselig blive varmt og katten kan få hedeslag. Fordelen er at du hele tiden er i kontakt med katten og kan holde øje med den.

reklame