Stil et spørgsmål
HundeVi samarbejder med de bedste kenneler KatteEget opdræt af siameser og burmeser GnavereVores Gnavere har de bedste vilkår FugleKom og se kæmpestore voliere KrybdyrStort udvalg af forskellige gekkoer

Inden afhentning
Hvad skal jeg anskaffe mig før killingen flytter ind?

Før killingen flytter ind, er der nogle få ting, du bør have klar. Her har du en gennemgang af de mest nødvendige:

Kattebakke/kattetoilet
I starten kan du nøjes med en enkel plastbakke til killingen. Med tiden kan du anskaffe dig et kattetoilet med låg. Fordelene herved er, at lugtgenerne bliver begrænsede, og at gruset ikke havner udenfor, når katten dækker sine efterladenskaber til.

Grus til kattebakken samt skovl
Der findes mange forskellige slags grus på markedet. Det nemmest anvendelige er grus, der klumper. Det fungerer på den måde, at kattens efterladenskaber bliver samlet i en klump, som let kan fjernes med en speciel plastskovl med åbne riller. Denne slags grus har også den fordel, at det er lugtbindende og stærkt sugende. Gruset er lidt dyrere at anskaffe. Til gengæld er det langt mere drøjt i brug. Kom aldrig brugt kattegrus i toilettet. Det kan stoppe afløbet!

Skåle
Skålene skal være solide og stå fast, så katten ikke kan skubbe rundt med dem.

Foder
Få oplyst af sælger, hvilket foder killingen er vant til at spise. Det vil være en hjælp den første tid, at den får det foder, den er vant til. Du kan så gradvis vænne den til det foder, du foretrækker. Køb foderet hos din dyrehandler.

Kattegræs
Alle katte spiser græs. Det gør de, fordi græsset hjælper dem til at kaste de hår op, som de slikker i sig under rengøring af pelsen.
Disse hår klistrer sig sammen som hårboller i kattens mavesæk, men da den ikke kan fordøje dem, kaster den dem op.

Græsset hjælper også med til at rense kattens tarme, så det er vigtigt, at katten altid har adgang til græs. Kattegræs kan købes færdigt, men man kan også selv så det i små bakker, og stille det frem til katten, når spirerne er ca. 10 cm. lange.

Kradsebræt/-træ
Køb for kattens skyld - men også for din egen - et kradsebræt eller kradsetræ. Katten har brug for at hvæsse sine kløer, og det skulle jo helst ikke ske på din nye sofa. Kradsebrættet er beklædt med grov sisal eller kokos. Brættet monteres på væggen. Husk at placere det så højt, at katten kan strække sig helt ud. Klatretræet er beregnet til at klatre, kradse og hygge sig på. Der findes flere varianter i kradse-miljøer. Nogle har siddehylder og huler. Se varianterne hos dyrehandleren.

Soveplads
Køb en kattehule eller en kurv, der findes mange forskellige varianter. Hos dit lokale Bonnie Dyrecenter kan du se udvalget og få råd og vejledning til køb af hule.

Børste og kam
Vælger du en langhårskat, er det vigtigt med en god børste eller kam til den daglige pelspleje. Vælg gerne en naturbørste.

Transportkasse
Du har brug for en transportkasse, når killingen skal hentes til sit nye hjem, men også i andre situationer - eksempelvis til dyrlægebesøg og udstilling. Transportkassen er af hård plast med en gitterlåge.

Leg & legetøj

Leg er naturlig motion for en killing, og alle killinger og de fleste voksne katte holder af at lege. Killingens leg tjener som forberedelse til den voksne tilværelse. Den træner i at nedlægge sit bytte, angribe, ligge på lur og forsvare sig. Katten får også opfyldt en del af sit behov for opmærksomhed og kontakt gennem leg, og kommer af med en masse energi. Bind en tøjbold eller en fjer for enden af en snor, og bevæg den i små ryk. Lad ind i mellem katten få lov til at fange "byttet". En papkasse kan være god at ligge på lur i, papir krammet sammen til en kugle - mulighederne er uendelige. Dyreforretningen har også et stort udvalg af legetøj. Både killinger og voksne katte er legesyge - og legen er med til at stimulere dyrets motorik. I dyrehandelen finder du masser af legetøj. Små frække mus, fugle og bolde er sagen for en killing.

reklame